Matematik

Moms og procent

12. januar 2019 af Help16 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opgaven lyder på:

Prisen for familien Hansens øko kartofler er 4,80 kr. pr. kg uden moms (ex. moms)

Familien Hansen og købmanden er blevet enige om, at hvis købmanden køber over 100 kg kartofler ad gangen, så får han 10 rabat. Hvis købmanden kober over 200 kg kartofler, får han 15 rabat.

Købamnden beslutter sig for at bestille 125 kg kartofler fra Familien Hansen.

Hvor meget skal købmanden betale inkl. moms?

TAK!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2019 af StoreNord

4.80 \frac{kr}{kg}\cdot 125 kg\cdot 1.25 \cdot 0.9


Svar #2
12. januar 2019 af Help16 (Slettet)

Hvad skal jeg skrive der hvor der står kr og kg?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. januar 2019 af ringstedLC

#2: Ikke noget. Det er enheder på faktorerne;

\begin{matrix} pris: &\;125\cdot 4.80\;\left ( \frac{kr\cdot kg}{kg}=kr \right ) &=\;\;\;\;\;?\;kr \\\\ rabat_{100\;kg}: &\;\frac{?\cdot 10}{100}\% &=\;\;\;\;??\;kr \\\\ i \;alt: &\;{?}-{??} &=\;\;\;???\;kr \\\\ moms: &\;\frac{???\cdot 25}{100}\% &=\;\;????\;kr \\\\ at\;betale: &{???}+{????} &=\;?????\;kr \end{matrix}

som beregnes for sig selv.


Svar #4
12. januar 2019 af Help16 (Slettet)

okay, tak. men i den sidste der, hvad er det så jeg skal pluse? hvilke to tal?


Svar #5
12. januar 2019 af Help16 (Slettet)

jeg får det til 675 kr. passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2019 af StoreNord

#4   i alt + moms

#5   Ja


Svar #7
12. januar 2019 af Help16 (Slettet)

Okay, tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Moms og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.