Matematik

finde x i ligningen

12. januar 2019 af BlueRoses (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej 

Jeg er gået i stå med denne ligning

-1-5/x-(-4) = -0.5

Ved ikke hvordan jeg finder x


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2019 af OliverHviid

Skal det læses som: \frac{-1-5}{x-(-4)}=-0,5   ?


Svar #2
12. januar 2019 af BlueRoses (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2019 af OliverHviid

(-1-5)/(x-(-4))=-0,5⇔

-6/(x+4)=-0,5⇔

-6=-0,5*(x+4)⇔

-6=-0,5x-2⇔

-4=-0,5x⇔

x=8


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2019 af ringstedLC

Brug parenteser, så vi undgår #1!

\begin{align*} \frac{-1-5}{x-(-4)} &=\frac{-1-5}{x+4}= -0.5 \\ \frac{(-1-5)\cdot (x+4)}{x+4} &= -0.5\cdot (x+4) \\ -6 &= -0.5x-2 \\ -6+2 &= -0.5x \\ -2\cdot (-4) &= -2\cdot (-0.5x) \\ x&=8 \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. januar 2019 af oppenede

#0

Hej 

Jeg er gået i stå med denne ligning

-1-5/x-(-4) = -0.5

Ved ikke hvordan jeg finder x

Vær lige med på at  -1-5/x-(-4) = -0.5  betyder
   -1-\frac{5}{x}-(-4)=-0.5


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2019 af ringstedLC

#4: Forglemmelse:

\begin{align*} \frac{(-1-5)\cdot (x+4)}{x+4} &= -0.5\cdot (x+4)\;,\;x+4\neq0\Rightarrow x\neq-4 \end{align*}


Skriv et svar til: finde x i ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.