Matematik

Reduktion - aller sidste for i dag

12. januar 2019 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har den sidste her, som jeg er i tvivl om; 4-(a-4b) ^2 -4(2ab-4b^2)

Jeg får det til 4- a^2 + 16b^2 - 2*a*4b - 8ab - 16b^2

Og ved ikke lige hvordan jeg skal gå yderligere til værks, udover 16b^2´erne går ud med hinanden


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2019 af oppenede

Brug   2*a*4b = 8ab    <- da multiplikation er uafhængig af faktorernes orden


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

4 - (a - 4b)2 - 4(2ab - 4b2) = 

4 - (a2 + 16b2 - 8ab) - (8ab - 16b2) =

(Husk at skifte fortegn på samtlige led når du hæver en minusparentes.)

4 - a2 - 16b2 + 8ab - 8ab + 16b2 = 

4 - a2


Svar #3
12. januar 2019 af WhatTheFu (Slettet)

#2

4 - (a - 4b)2 - 4(2ab - 4b2) = 

4 - (a2 + 16b2 - 8ab) - (8ab - 16b2) =

(Husk at skifte fortegn på samtlige led når du hæver en minusparentes.)

4 - a2 - 16b2 + 8ab - 8ab + 16b2 = 

4 - a2


Tak! Hvordan fik du 16b^2 egentlig? Jeg får det fejlagtigt til a^2+8b^2-2a*4b den første parantes


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg sætter 4b i anden:

(4b)2 = 42*b2 = 16b2


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. januar 2019 af ringstedLC

#3: "Jeg får det fejlagtigt til a^2+8b^2-2a*4b".

\begin{align*} (4b)^2 &\neq2\cdot 4b^2 \\ i\;stedet\;for\;at\;sige: \\ (a\cdot (-4b))\cdot 2&=-2a\cdot 4b \\ sig: \\ (a\cdot (-4b))\cdot 2&=(-4ab)\cdot 2=-8ab \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2019 af AMelev

#0 Opdater lige din profil. Folkeskole harmonerer ikke så godt med B-niveau.

#0

Jeg får det til 4- (a^2 + 16b^2 - 2*a*4b) - (8ab - 16b^2)

Hvis du havde husket dine parenteser, havde det været helt korrekt.

#3 I #0 fik du ganske korrekt 16b2, hvorfår lave om på det?


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. januar 2019 af SuneChr

# 6
Ang. profil og niveau:
Nogen gange, tilsyneladende, som vinden blæser, men kan, i orkanens øje, måske tolkes som:
       Uddannelse: Det kan være den sidst gennemførte -  og afsluttede uddannelse
                            eller den igangværende.
       Niveau:         Lægges, af nogen, dér hvor man aktuelt er.        
                    


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2019 af AMelev

#7 Ja, men det kan være en fordel at vide, hvilken uddannelse, den pågældende er på, da der kan være forskel på de værktøjer, der er til rådighed.


Skriv et svar til: Reduktion - aller sidste for i dag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.