Matematik

Forkorte brøk

13. januar 2019 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Hvordan forkorter jeg denne brøk mest muligt?;    b(a^2+2a+1) / a+1

Har fået det til a^2 *b +2ab + b / a+1

                       ab + 2ab +b / a+1

                      


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2019 af ringstedLC

Hvis din brøk er (husk parentes):

\begin{align*} \frac{b\left ( a^2+2a+1 \right )}{a+1} &= \frac{b\left ( a+1 \right )\left ( a+1 \right )}{a+1}=b\left ( a+1 \right )=ab+b \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. januar 2019 af AMelev

\frac{b\cdot (a^2+2a+1)}{a+1}

Omskriv a^2+2a+1 vha. kvadratsætning til (a + 1)2 og forkort med (a + 1).


Skriv et svar til: Forkorte brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.