Matematik

Brownian motion

13. januar 2019 af pure07 - Niveau: Universitet/Videregående

Lad W være en wienerprocess:

W_t-W_s \sim N(0,t-s) for t>s

Hvad er fordelingen af 

W_t+W_s-2W_u?

For u<s


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2019 af peter lind

Resultatet er en normalfordeligen med middelværdien = summen af middelværdierne af de enkelte middelværdier og variansen = summen af middelværdierne af de enkelte varianser


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. januar 2019 af oppenede

Hvis u<s<t, så er ændringerne Wt - Ws og Ws - Wu uafhængige.

For at få det udtryk du har kan man tage en linearkombination af de uafhængige normalfordelte variable:
(Wt - Ws) + 2(Ws - Wu)

Som er normaltfordelt med middelværdi = 0 + 2·0 = 0
                                               og varians = (t-s)2 + 4·(s-u)2


Skriv et svar til: Brownian motion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.