Kemi
gram fef3
13. januar 2019 af
Egofaciens (Slettet)
-
Niveau: B-niveau
Hvordan løser jeg lige denne her?
Vedhæftet fil: Skærmbillede 2019-01-13 kl. 20.58.12.png
Svar #1
14. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)
40,0 g FeF3 indeholder stofmængden
n = m/M
n = 40,0 g / 112,84 g/mol = 0,35448 mol
Af reaktionsligningen kan vi se at der af 2 mol Fe bliver dannet 2 mol FeF3, altså den samme mængde. Der skal altså bruges 0,35448 mol Fe til at danne den ønskede mængde FeF3. 0,35448 mol Fe vejer
m = n*M
m = 0,35448 mol * 55,845 g/mol = 19,80 g
Skriv et svar til: gram fef3
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
