Kemi

Koblede ligevægte og ligevægtskonstanten

15. januar 2019 af Matthi1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :)

Mit spørgsmål drejer sig om koblede ligevægte og ligevægtskonstanten.

Hvordan ved jeg ud fra reaktionerne hvilken formel jeg skal bruge? Altså (X)=(I)+(II) Kx=K(I)*K(II) eller (X)=(I)-(II) Kx=K(I)/K(II) eller (X)=x*(I)-y*(II). 

Hvordan kan jeg se at jeg skal reaktionen plusses eller minuses mv. for at kunne bruge den rigte formel for at beregne ligevægtskonstanten. 

Håber I kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2019 af janhaa

skriv reaktionerne


Skriv et svar til: Koblede ligevægte og ligevægtskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.