Matematik

ÅOP Formel - HASTER

17. januar 2019 af frozone7 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle derude som kender formlen til at beregne ÅOP (sms/kvik lån)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2019 af AMelev

Der er ikke en decideret ÅOP-formel. 
ÅrligOmkostningsProcent afhænger af gebyrer, terminsrenter og antal terminer - altså af de aktuelle lånebetingelser.

Hvis du har et konkret eksempel, så læg det op.


Svar #2
17. januar 2019 af frozone7

Ja dette er mit lån:


SAMLET KREDITBELØB1500.00 kr.
SAMLEDE KREDITOMKOSTNINGER:318.75 kr.
SAMLET TILBAGEBETALINGSBELØB:1818.75 kr.
(1 RATE)
LØBETID 30 dage
FORFALDSDATO16.02.2019
DEBITORRENTE FAST / ÅOP
 

Også er jeg stillet til opgave at undersøge ÅOP og om det passer


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2019 af AMelev

Som jeg læser det, skal der betales 318.75 kr. i omkostniger for at låne 1500 kr. 1 md. 
Det betyder, at den mdl. omkostningsprocent er \frac{318.75}{1500}=0.2125=21.25%

Det betyder en mdl. fremskrivningsfaktor på 1  + r = 1.2125
Den årlige fremskrivningsfaktor er dermed 1.212512 = 10.0967
ÅOP er årlig fremskrivningsfaktor - 1, så ÅOP = 9.0967 = 909.67%.
Det lyder lidt vildt. Hvad blev opgivet på lånet? Det er et lovkrav, at ÅOP opgives.


Skriv et svar til: ÅOP Formel - HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.