Fysik

hjælp til fysikopgave

17. januar 2019 af Smillalarsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Du kører på motorvejen med en hastighed på 120 km/t. Pludselig brem-ser bilen foran. Hvor langt kører din bil i løbet af reaktionstiden, når denne sættes til 0,25 s.?


Brugbart svar (3)

Svar #1
17. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

120 km/t = 120/3,6 m/s = 33,3 m/s

I løbet er 0,25 s kører bilen

33,3 m/s * 0,25 s = 8,3 m


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. januar 2019 af mathon

           \small 120\; \tfrac{km}{h}=33\tfrac{1}{3}\; \tfrac{m}{s}

           \small s=v\cdot t=\left ( 33\tfrac{1}{3} \tfrac{m}{s}\right )\cdot\left ( \tfrac{1}{4}\; s \right )=8\tfrac{1}{3}\; m


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2019 af ringstedLC

Dette resultat svarer ca. til to vognlængder. Men din reaktionstid er aldrig nede på 0.25 s, så du bør have en væsentlig større reaktionslængde.


Skriv et svar til: hjælp til fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.