Matematik

Hjæælp

18. januar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

Er der nogen der kan hjælpe mig med opgave C ? (tjek bilelde)

Tak på forhånd:))

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. januar 2019 af mathon

c)
            \small y=24x-8


Svar #3
18. januar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

Alstå jeg mente den Hvor der står bestem konstanterne b og c:)) 

Jeg har lavet lidt og jeg fik konstanten b=26 og konstanten c=-11. Er det rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. januar 2019 af mathon

detaljer:
                    \small y=f{\, }'(1)\cdot (x-1)+f(1)

                    \small y=(3\cdot 1^2+12\cdot 1+9)\cdot (x-1)+1^3+6\cdot 1^2+9\cdot 1

                    \small y=24\cdot (x-1)+16

                    \small y=24x-24+16

                    \small y=24x-8


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. januar 2019 af mathon

c) fortsat:

                    \small \small g{\, }'(x)=-2x+b

                    \small g{\, }'(1)=-2\cdot 1+b=24

                                    \small b=26

                    \small g(1)=f(1)=-1^2+26\cdot 1+9\cdot 1=16

                    \small g(1)=-1^2+26\cdot 1+c=16

                                    \small c=-9

                    \small g(x)=-x^2+26x-9


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. januar 2019 af ringstedLC

... fordi P er et punkt på både f og g 's graf har du:

\begin{align*} P &= (1,f(1))=(1,g(1)) \end{align*}


Svar #7
18. januar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

Okay, mange tak:))


Skriv et svar til: Hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.