Matematik

for hvilken af følgende funktioner...

19. januar 2019 af Line19010 - Niveau: Universitet/Videregående

spørgsmålet er vedhæftet som fil 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2019 af janhaa

f(x,y)= x^2+y\\ \\ f_x'(0,1)=0\\ f_y'(0,1)=1\\ \\ \bigtriangledown f(0,1)=(0,1)

dvs 2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2019 af peter lind

Prøv selv at regne gradienterne ud og se hvad du får


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2019 af mathon

        \begin{array}{llclcr} 2)&f(x,y)&=&x^2+y\\ &\nabla f(x,y)&=& \begin{pmatrix} 2x\\ 1 \end{pmatrix}\\ &\nabla f(0,1)&=& \begin{pmatrix} 2\cdot 0\\ 1 \end{pmatrix}&=& \begin{pmatrix} 0\\1 \end{pmatrix}\\\\ 5)&f(x,y)&=&x-y\\ &\nabla f(x,y) &=&\begin{pmatrix} 1\\-1 \end{pmatrix}\\\\ 6)&f(x,y)&=&x\cdot y^{-1}\\ &\nabla f(x,y) &=&\begin{pmatrix} \frac{1}{y}\\-\frac{x}{y^2} \end{pmatrix}\\ &\nabla f(0,1) &=&\begin{pmatrix} \frac{1}{1}\\ -\frac{0}{1^2} \end{pmatrix}&=&\begin{pmatrix} 1\\0 \end{pmatrix} \end{array}      


Skriv et svar til: for hvilken af følgende funktioner...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.