Matematik

gennemsnithastighed

21. januar 2019 af shirayuki (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En chauffør kører i et kvarter med en gennemsnitshastighed på 80 km/t. Herefter kommer han ind i en bilkø, og de efterfølgende 20 minutter kommer han kun 2,5 km frem. Hvilken gennemsnitshastighed skal han holde for, at han på en time har en gennemsnitshastighed på 60 km/t fra han startede turen?


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2019 af mathon

På en time skal der samlet køres 60 km.

Restkøretid efter køens ophør:
                                                     \small t_{rest}=\frac{12-3-4}{12}\; time=\frac{5}{12}\; time

Strækning når der i resttiden køres med farten x:

               \small x\cdot \tfrac{5}{12}+20+\tfrac{5}{2}=60

               \small \tfrac{5}{12}x+\tfrac{45}{2}=60

               \small 5x+45\cdot 6=60\cdot 12

               \small x+9\cdot 6=12\cdot 12

               \small x+54=144

               \small x=144-54=90

                             

For at holde gennemsnitsfarten på 60 km/h
skal der i de sidste 5/12 time = 25 min køres
med farten 90 km/h.               


Skriv et svar til: gennemsnithastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.