Matematik

Bestemme prismængde og forskrift

21. januar 2019 af stinefrederikke (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg forstår ikke hvordan jeg skal gribe følgende opgave an.

"Efterspørgslen på en vare kan beskrives ved en lineær funktion d(x)=ax+b, hvor x er mængden i kg. og d(x) er prisen i kg.

Ved en mængde på 10 kg er den tilsvarende pris 110 kr. pr kg

Ved en mængde på 20 kg er den tilsvarende priis 60 kr. pr kg

"Bestem prisen pr. kg ved en mængde på 30 kg og bestem en forskrift for d."

Hvordan skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2019 af OliverHviid

Du har to punkter (x,y)= (10, 110) og (20, 60) Anvend formlen a=(y2-y1)/(x2-x1) til at finde a, og herefter b=y1-ax1 til at finde b. Bestem herefter f(30).


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2019 af AMelev

#0 Din profil med folkeskole harmonerer ikke med B-niveau. Ret lige din profil til, så vi bedre kan vurdere hvilke værktøjer du har til rådighed.

d(x) er prisen i kr. pr. kg 

Når mængden stiger med 10 kg, falder prisen med 50 kr. pr. kg, så prisen er 10 kr. pr. kg ved en mængde på 30 kg.
Du kan tegne linjen gennem de to punkter og tjekke det, men aflæsning af forskriften er nok for unøjagtig, så der skal du gøre som angivet i #1.


Skriv et svar til: Bestemme prismængde og forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.