Matematik

monotoniforholdene? forstår det ikke så godt

23. januar 2019 af blasterman18 - Niveau: C-niveau

Andengradspolynomiet:   

f(x)=2x^2-8x 

har toppunkt i (2, −8).   

Angiv uden at tegne grafen monotoniforholdene for andengradspolynomiet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2019 af pure07

fordi fortegnet på 2x^2 er positiv så er parablen et "smil" dvs toppunktet er et minimumspunkt (globalt).

Dvs f(x) falder når x stiger i intervalllet ]- \infty,2]

og f(x) stiger når x stiger i intervallet  [2,\infty[

Tegn grafen alligevel så du får en bedre forståelse for det

konklusion:

f(x) er falende i intervallet  x\in]- \infty,2]

f(x) er stigende i intervallet x\in[2,\infty[


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2019 af PeterValberg

#0

Se eventuelt video nr. 8, 9, 10 og 11 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2019 af mathon

For en vilkårlig parabel for funtionen
                                                                \small f(x)=ax^2+bx+c\qquad a>0
med toppunkt
                                                                \small T=\left ( x_T,y_T \right )
er
         f(x) aftagende for \small x<x_T
         f(x) voksende for \small x>x_T
                            


Skriv et svar til: monotoniforholdene? forstår det ikke så godt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.