Matematik

vektorer

23. januar 2019 af halløjjjjj (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogle der please kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2019 af OliverHviid

Til a'eren skal du blot anvende formlen for projektionen af en vektor ned på en anden vektor: 

\overrightarrow{a}_{\overrightarrow{b}}= \frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{b} \right |^2}*\overrightarrow{b}


Svar #2
23. januar 2019 af halløjjjjj (Slettet)

t er det = 1, skal jeg så gange 3 med 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2019 af OliverHviid

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2019 af OliverHviid

Og til b'eren kan du anvende formlen for længden af en vektor: \left | \overrightarrow{a} \right |=\sqrt{a_1^2+a_2^2}?, hvor du så kan sætte de to vektorers længder lig hinanden og løse mht. t.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2019 af AMelev


Svar #6
23. januar 2019 af halløjjjjj (Slettet)

forstår ikke hvordan jeg skal lave b'eren


Svar #7
23. januar 2019 af halløjjjjj (Slettet)

kan det passe at svaret til a'eren bliver 16 over - 8?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2019 af ringstedLC

#7:

\begin{align*} \overrightarrow{a} &=\binom{3\cdot 1+20}{2}=\binom{23}{2} \\ \overrightarrow{a}_{\overrightarrow{b}} &= \frac{23\cdot 2+2\cdot (-1)}{\left ( \sqrt{2^2+(-1)^2} \right )^2}\cdot \binom{2}{-1} \\ \overrightarrow{a}_{\overrightarrow{b}} &= \frac{44}{5}\cdot \binom{2}{-1} \\ \overrightarrow{a}_{\overrightarrow{b}} &=\binom{\frac{84}{5}}{-\frac{44}{5}}=\binom{16.8}{-8.8} \approx\binom{17}{-9} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2019 af ringstedLC

b)

\begin{align*} \left | \overrightarrow{a} \right | &= \left | \overrightarrow{b} \right | \\ \sqrt{(3t+20)^2+2^2} &= \sqrt{2^2+(-1)^2}\Downarrow \\ (3t+20)^2+2^2 &= 2^2+(-1)^2\Downarrow \\ t &=\;? \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. januar 2019 af AMelev

Smutter i #6 2·44 = 88, så 1.koordinaten til projektionen er 88/5 = 17.6.


Svar #11
24. januar 2019 af halløjjjjj (Slettet)

jeg forstår ikke hvorfor der skal stå 2^2 i første 


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. januar 2019 af OliverHviid

Mener du denne her del: (\sqrt{2^2+(-1)^2})^2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. januar 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. 

Ad a) Se side 10-12 (45), (50) og (55).


Svar #14
24. januar 2019 af halløjjjjj (Slettet)

nej denne her


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. januar 2019 af OliverHviid

Der er jo blot anvendt formlen \left | \overrightarrow{a} \right |=\sqrt{a^2_1+b_2^2} hvor a^2_1 = (3t+20)² og b^2_2 = 2² .


Svar #16
24. januar 2019 af halløjjjjj (Slettet)

kan det passe at den første giver 23,08


Brugbart svar (0)

Svar #17
24. januar 2019 af AMelev

#16 Hvilken første? 
Når du skal løse ligningen \left | \vec{a} \right |=\left | \vec{b} \right | er det lettere at løse \left | \vec{a} \right |^2=\left | \vec{b} \right |^2, så du slipper for kvadratrødderne, så du får ligningen i #9.
Ligningen kan du løse vha. dit CAS-værktøj, eller du kan benytte kvadratsætning på (3t + 20)2, skaffe 0 på højresiden og derefter sætte ind i løsningsformlen for 2.gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. januar 2019 af OliverHviid

Desuden så kan du altid tjekke om dit resultat er korrekt i ligningsløsning ved at indsætte 23,08 og se, om venstresiden er lig højresiden.


Brugbart svar (1)

Svar #19
24. januar 2019 af ringstedLC

#10: Tak for hjælpen!


Svar #20
24. januar 2019 af halløjjjjj (Slettet)

jeg får det til 533 og 5 kan dette passe?


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.