Fysik

Fjeder - maksimal sammenpresning

24. januar 2019 af kevz1234 - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg sidder fast ved opgave d), jeg ved at jeg skal lægge de 2 kinetiske energier sammen, og dermed kan jeg løse med hensyn til sammenpresningen. Jeg har fået det til at give x = 0,15 m. Er der nogen som eventuelt kan efter regne dette, og hvis ikke se om jeg har fået resultatet forkert.

Vedhæftet fil: Klipp.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2019 af mathon

d)

ekstra sammenpresning
på grund af isen:
                                            \small l=\frac{(10\; kg)\cdot\left (9.82\; \tfrac{N}{kg} \right ) }{}{15\cdot 10^3\; \tfrac{N}{m}}=0.0065\; m=6.5\; mm

\small \textbf{\textsl{maksimal fjedersammenpresning:}}

                                            \small l=\left ( 20\; mm \right )+\left (6.5\; mm \right )=26.5\; mm


Svar #3
24. januar 2019 af kevz1234

Jeg skal ikke gøre brug af den kinetiske energi? 


Skriv et svar til: Fjeder - maksimal sammenpresning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.