Matematik

stamfunktion

24. januar 2019 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg er i tvivl om jeg har løst opgaven rigtigt. Når man har beregnet den ubestemte stamfunktion, skal man så sætte den lig med y-værdien i den givne punkt. For at finde funktionen til en given punkt?

opgaven er vedhæftet

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: stamfunktion.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2019 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. januar 2019 af ringstedLC

Rigtig metode, men din sidste reduktion af F(x) er forkert.


Svar #3
24. januar 2019 af Stjerneskud2016

Tak! ringstedLC

Men hvordan skal jeg reducere det? Hvad er forkert i reduktionen?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. januar 2019 af ringstedLC

\begin{align*} 4\cdot \frac{1}{2}\cdot x^2-x &= 2x^2-x\neq2x \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. januar 2019 af ringstedLC

Og så skal du skrive på formen:

\begin{align*} F(x) &= .... \Rightarrow F(x)= ....\\ ikke: F(x)&= ....\Rightarrow ....\Rightarrow .... \end{align*}

Du må altså ikke bruge medførerpilen som et lighedstegn.


Svar #6
24. januar 2019 af Stjerneskud2016

på den her måde?

ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2019 af ringstedLC

Nej. Men start nu lige med at få rettet fejlen i F(x), så tager vi det andet bagefter.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2019 af mathon

           \small F(x)=2x^3+2x^2-x+k


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2019 af mathon

...gennem P(2,-3):

                                \small \small F(x)=y=2x^3+2x^2-x+k

                                               \small -3=2\cdot 2^3+2\cdot 2^2-2+k

                                               \small -3=2^4+ 2^3-2+k

                                               \small -3=16+ 8-2+k

                                               \small -3=22+k

                                               \small -25=k

                                \small \small \small F(x)=2x^3+2x^2-x-25


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.