Fysik

Fotoner, bølgelængde

25. januar 2019 af frederasmussen - Niveau: B-niveau

Søger hjælp til denne opgave. Se vedhæftet fil


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2019 af mathon

          \small 0.216\cdot 10^{-18}\; J=1.348\; eV

          \small \textup{Energiniveau A ligger }\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{280\; nm }=4.428\; eV\textup{ over grundtilstanden}

          \small \textup{Energiniveau B ligger }1.348\; eV\textup{ over grundtilstanden}

          \small \textup{Energiforskel }=\left ( 4.428\; eV \right )-\left (1.348 \; eV \right )=3.044\; eV

          \small \textup{B\o lgel\ae ngden af det lys, som udsendes ved overgangen }E_A\rightarrow E_B\textup{ er }
          \small \textup{derfor:}
                           \small \lambda =\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{3.044\; eV}=407.3\; nm


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2019 af mathon

detaljer:
                  \small \begin{array}{lllll} h=6.6260693\cdot 10^{-34}\; J\cdot s&=4.1356654\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s \\ c=2.99792\cdot 10^8\;m\cdot s^{-1}&=2.99792\cdot 10^{17}\;nm\cdot s^{-1}\\\\ h\cdot c=\left ( 4.1356654\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s \right )\cdot \left (2.99792\cdot 10^{17}\;nm\cdot s^{-1} \right )&=1239.84\; eV\cdot nm \end{array}


Skriv et svar til: Fotoner, bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.