Matematik

Differentialregning

25. januar 2019 af Ksejdjdjdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

har vedhæftet billede af opgave

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2019 af ringstedLC

a) Indsæt x = -2 for at beregne f(-2). Differentier f og indsæt x = -2 for at beregne f'(-2).

b) Beregn f'(x) = 0, find ekstrema og afgør intervallerne for monotoni.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2019 af mathon

                             \small \begin{array}{llllllllr} f(x)&=&-3x^4+4x^3+36x^2+5&&f(-2)&=&-3\cdot (-2)^4+4\cdot (-2)^3+36\cdot (-2)^2+5&=&69\\\\ f{\, }'(x)&=&-12x^3+12x^2+72x &&f{\, }'(-2)&=&-12\cdot (-2)^3+12\cdot (-2)^2+72\cdot (-2)&=&0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2019 af mathon

         \small f{\, }'(x)=-12x(x+2)(x-3)

\textup{fortegnsvariation}
       \textup{for }f{\, }'(x)\textup{:}                +       0        -       0        +      0       -
\textup{variation af x:}        ________-2________0________3________
       \textup{ekstrema:}                  \small \textup{lok. max}       \small \textup{lok. min}      \small \textup{lok. max} 
\textup{monotoni}
         \textup{for }f(x)\textup{:}              \small \nearrow               \small \searrow               \small \nearrow              \small \searrow


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.