Matematik

Underlige ligninger

27. januar 2019 af MarkRasm - Niveau: C-niveau

Tre beholdere kan til sammen rumme 145 liter. Beholder A kan rumme 5 liter mere end beholder B og beholder C kan rumme 8 gange så meget som beholder B.  

Opstil en ligning.

Beregn hvor meget beholder A, B og C kan rumme hver for sig.

MIT SVAR:

A=5+B

B=B

C=8*B

Jeg får ligningen A+B+C=145 <=> 5+B+B+8*B=145 og løser jeg ligningen får jeg B=14. Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2019 af ringstedLC

Hvis du indsætter B = 14 i dine udtyk og det så giver 145, så er det korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2019 af mathon

                            \small \small \begin{array}{cc}\textup{beholder}& \textup{volumen}\\ A&x+5\\ B&x\\ C&8x\\ A+B+C&10x+5=145 \end{array}

.

        \textbf{\textsl{beregning af x:}}

        \small 10x+5=145

        \small 10x=140

        \small x=14

                            \small \begin{array}{cccr}\textup{beholder}& \textup{volumen}\\ A&14+5=&19\\ B&14&14\\ C&8\cdot 14=&112\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2019 af mathon

...som er det samme som i #0 med en lidt anden notation, som måske kan udelukke B-forvirringen.


Skriv et svar til: Underlige ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.