Matematik

integral

01. februar 2019 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

hej alle sammen er stuck.... ka ik komme videre og ka ik se fjelen er der nogen der kan hjælpe mig?1


Svar #1
01. februar 2019 af Nanna34

#0

hej alle sammen er stuck.... ka ik komme videre og ka ik se fjelen er der nogen der kan hjælpe mig?1


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2019 af peter lind

Brug substitution   t = √x   dt = ½x


Svar #4
01. februar 2019 af Nanna34

#3

Brug substitution   t = √x   dt = ½x

det har jeg med jeg ka ik komme videre ....hvis du kigger på hvad jeg har skrevet ind i word?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2019 af peter lind

Hvorfor kan du ikke komme vdere ?


Svar #6
01. februar 2019 af Nanna34

#5

Hvorfor kan du ikke komme vdere ?

altså man burde af få 2e^kvadrat rolle af x 


Svar #7
01. februar 2019 af Nanna34

#6
men jeg får det her og ka ik komme videre

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. februar 2019 af OliverHviid

Med substitutionen t=√x haves dt/dx=1/(2√x) ⇔ dx=2√x

Dette indsættes, altså ∫(et*2t)/t. Dette reduceres til  ∫et*2. Når konstanten så sættes udenfor har man

2∫et som giver 2e√x+k. Nu har du din stamfunktion, og du mangler altså blot at finde k vha. punktet P(1,0).


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. februar 2019 af OliverHviid

Ups, i mit svar #8 manglede jeg lige at tilføje "dt" til samtlige integraler mm., men fremgangsmåden er stadig den samme.


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. februar 2019 af AMelev

På B-niveau forventes det vist ikke, at du integrerer denne i hånden, så bestem en stamfunktion F(x) med dit CAS-værktøj. 
Samtlige stamfunktioner er så G(x) = F(x) + k. Indsæt grafpunktet P og løs ligningen mht. k.


Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.