Matematik

Potensfunktion

02. februar 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

En potensfunktion har b-værdien 9 og den tilhørende graf går gennem punktet (3,13).

Bestem regneforskriften for funktionen
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2019 af mathon

                     \small y=b\cdot x^a

                     \small 13=9\cdot 3^a

                     \small \frac{13}{9}= 3^a

                      \small \ln\left (\frac{13}{9} \right )= \ln(3)\cdot a

                      \small a=\frac{\ln\left (\frac{13}{9} \right )}{ \ln(3)} =0.334718

                     \small \small f(x)=9\cdot x^{0.334718}


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.