Matematik

Har brug for hjælp til at svare på de her spøgersmål.

02. februar 2019 af bob2thetop (Slettet) - Niveau: C-niveau

a) Hvorfor ser renteformlen, Kn=Ko(1+r)n , ud som den gør (kom ind på ’fremskrivningsfaktor’)?

b) Hvordan isoleres K0 i renteformlen?

c) Hvordan isoleres r i renteformlen?

d) Hvordan isoleres n i renteformlen (man skal bruge at logan=n⋅loga )


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2019 af Eksperimentalfysikeren

a) n=1: K1 = K0 + rK0 = k0(1+r)

    n=2: K2 = K1(1+r) = K0(1+r)(1+r) = K0(1+r)2

    Induktion: Formlen gælder for n-1: Kn-1 = K0(1+r)n-1

        Kn= Kn-1(1+r) = K0(1+r)n-1(1+r) = K0(1+r)n

b) Divider  på begge sider af lighedstegnet med (1+r)n

c) Divider med K0 på begge sider af lighedstegnet, uddrag den e'te rod på begge sider af lighedstegnet og træk 1 fra på begge sider af lighedstegnet.

d) Divider med K0 på begge sider af lighedstegnet. Tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet. Brug den formel, du har skrevet. Divider med log(1+r) på begge sider af lighedstegnet.


Skriv et svar til: Har brug for hjælp til at svare på de her spøgersmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.