Matematik

Procentvise afstand

04. februar 2019 af Elninoo - Niveau: C-niveau

. En der kan hjælpe med hvordan jeg beregner den procentvise afstand - jeg har en tabelværdi og den målte værdi. 

Tjek vedhæftet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2019 af peter lind

100*|345.12-350,28|/350,28


Svar #3
04. februar 2019 af Elninoo

Hvad er fejlen? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2019 af ringstedLC

Det ligner et komma i 350.28


Svar #5
04. februar 2019 af Elninoo

Kan dette passe? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2019 af ringstedLC

Nu har du da ihvertfald fået en værdi, så må du jo stole på din CAS.

Se lige på #2 en gang mere. Der står (gem lige de 100 til senere):

\begin{align*} \frac{\left | 345.12-350.28 \right |}{350.28} &= \frac{\left | -5.16 \right |}{350.28}= \frac{5.16}{350.28}=0.0147=0.0147\cdot 100\%=1.47\% \end{align*}

I tælleren står afstanden mellem de to værdier. Fordi en afstand altid er en positiv størrelse, tages den numeriske (eller absolutte; skriv: abs(345.12-350.28)) værdi af forskellen.

Hvis du nu siger:

\begin{align*} \frac{\left ( 100-1.47 \right )\cdot 350.28}{100} &= \frac{98.53\cdot 350.28}{100}=345.13 \end{align*}

ses det, at dit facit passer.


Svar #7
05. februar 2019 af Elninoo

Takker Ringsted :D


Skriv et svar til: Procentvise afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.