Bioteknologi

NOGEN SOM KAN HJÆLPE!!!!!

06. februar 2019 af Bygningsingeniør - Niveau: A-niveau

Hej SP, 

Nogen som kan hjælpe med 

Forklar, hvordan 100mL af stamopløsningen på 1,00*10^-2 M kan fremstilles.

Jeg mener, at der skal først finde stofmængden ad stamopløsning, derefter beregn massen der skal bruges til stamopløsningen vha. c=n/v, 

kan det passe?

Selve opgaven er vedhæftet. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2019 af mathon

M(methylenblåt) = 319.85 g/mol

      \small m=(0.100\; L)\cdot \left ( 1.00\cdot 10^{-2}\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 319.85\; \tfrac{g}{mol} \right )=0.31985\; g\approx 320\; mg
opløses i en 100 mL målekolbe.


Svar #2
06. februar 2019 af Bygningsingeniør

#1

M(methylenblåt) = 319.85 g/mol

      \small m=(0.100\; L)\cdot \left ( 1.00\cdot 10^{-2}\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 319.85\; \tfrac{g}{mol} \right )=0.31985\; g\approx 320\; mg
opløses i en 100 mL målekolbe.

Tak, men er opgaven løst nu eller??


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2019 af mathon

    Ja.


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2019 af mathon

detaljer:

Stamopløsningen fremstilles
ved i en 100 mL målekolbe at anbringe en magnetrotor og tilsætte lidt demivand. Derefter tilsættes 320 mg methylenblåt, hvorefter kolben placeres på en tilsluttet magnetisk omrører medens der efterfyldes med demivand op til mærket.


Svar #5
07. februar 2019 af Bygningsingeniør

OMG TAK


Skriv et svar til: NOGEN SOM KAN HJÆLPE!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.