Kemi

Osmolaritet

07. februar 2019 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner jeg denne opgave?

Tak for hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2019 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. februar 2019 af mathon

Osmolaritet er lig med  z gange molaritet, hvor z er antal ioner pr faormelenhed af det opløste stof.

                          \small KCl\, _{\textit{(s)}}\; \rightarrow \; K^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; Cl^-\, _{\textit{(aq)}}

dvs
                          \small z=2
hvoraf
                          \small \textup{Osmol/L}=2\cdot \left ( 0.04\; M \right )=0.08\; \tfrac{osmol}{L}


Svar #3
07. februar 2019 af Egofaciens (Slettet)

TAK!


Skriv et svar til: Osmolaritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.