Fysik

Absorption af gamma

07. februar 2019 af Mortenxxx - Niveau: C-niveau

Vi har lavet et forsøg, hvori vi har skulle måle absorptionen af gammestråling i alumium.

Vi er derved nået frem til følgende eksponentielle sammenhæng mellem tykkelsen af bly (x) og aktiviteten i Bq (f(x)): F(x)=253.7*x^ -0.5

Hvordan kan jeg ud fra denne bestemme den lineære absorptionskoefficient?

Tak på forhånd!


Svar #1
07. februar 2019 af Mortenxxx

:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2019 af mathon

F(x)  = 253.7*x -0.5  er en potenssammenhæng og ikke en eksponentiel sammenhæng.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2019 af mathon

Der gælder for strålingsintensiteten:


                          \small I(x)=I_o\cdot e^{-\mu x}

                          \small e^{\mu x}=\frac{I_o}{I}

                          \small \mu x=\ln\left (\frac{I_o}{I} \right )

                          \small \mu =\frac{\ln\left (\frac{I_o}{I} \right )}{x}


Svar #4
07. februar 2019 af Mortenxxx

Tusinde tak for svar! Men hvorfra kender jeg hhv. I, I0 og x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2019 af mathon

I0 er før passagen af materialet I(x) er efter passage af stoftykkelsen x.


Skriv et svar til: Absorption af gamma

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.