Matematik

Hvorfor skifter 3x fortegn?

08. februar 2019 af KneeKreeKey - Niveau: C-niveau

Når man skal løse to ligninger med to ubekendte kan man gøre det ved at rykke X'erne og Y'erne på hver sin side.

Hvorfor går 3x+4y=35 til at være 4y=35-3x?.
Skifter 3x fortegn når det rykkes på den anden side af lighedstegnet? Eller hvad er årsagen? 

Tjek vedhæftet billede (se nederste del)


Svar #1
08. februar 2019 af KneeKreeKey

Skyldes det at man subtraherer på begge sider med -3x for at fjerne 3x fra venstre side og derfor står der 35-3x på højre side til sidst?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2019 af oppenede

Når du flytter en addend eller subtrahend til den anden side skal fortegnes skiftes. Se hvorfor i #1.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2019 af ringstedLC

#1:

\begin{align*} a+b &= c\Downarrow \\ a-a+b &= c-a\Downarrow \\ b &= c-a \end{align*}


Skriv et svar til: Hvorfor skifter 3x fortegn?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.