Fysik

Elektricitet

09. februar 2019 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej.

Hvilken formel skal man bruge i opgave c)

Mange tak på forhånd.

Vedhæftet fil: opgave c.png

Svar #1
09. februar 2019 af Stjerneskud2016

Opgaven

Vedhæftet fil:elektricitet.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2019 af mathon

   a)
           \small I=\frac{P}{U}=\frac{700\; V\cdot A}{36\; V} 
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2019 af mathon

 b)
           \small \small s=\left ( 40\; \tfrac{km}{h} \right )\cdot \left ( 2\; h \right ) 


Svar #5
09. februar 2019 af Stjerneskud2016

tak

Vil det sige at fart er Volt? Er P ikke i Watt?mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2019 af mathon

        fart er Volt?  er vrøvl.

        \small \left [ P \right ]=W=V\cdot A


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2019 af ringstedLC

#5: Nej, fart er m/s. Jo, P måles i W.

a) Forkert. Brug:

\begin{align*} P &= U\cdot I\Leftrightarrow I=\frac{P}{U} \\ I &= \frac{700}{36}\;\left ( \frac{W}{V}=A \right )=\;?\;A \end{align*}

b) Desværre også forkert. Brug:

\begin{align*} E &= P\cdot t \\ E &= 700\cdot 2\cdot 3.6\cdot 10^3\;\left ( W\cdot s=J \right )=\;?\;J \end{align*}

c) Jeg læser grafen til (50, 1050). Brug:

\begin{align*} E &= P\cdot t \\ E_{b)} &= 1050\cdot t\Leftrightarrow t=\frac{E_{b)}}{1050} \;\left ( \frac{J}{W}=s \right )=\;?\;s \\ s &= \frac{50\cdot 10^3\;\cdot \:?}{1\cdot 60^2}\;\left ( \frac{m\cdot s}{s}=m \right ) =\;?\;m=\;?\;km \end{align*}


Svar #8
09. februar 2019 af Stjerneskud2016

Jeg har fået det til ca. 17 ampere i opgave a). Nu ser det mere rigtigt ud

Jeg forstår ikke beregningen til opgave b) hvrdan kan det være at man skal gange fart med tiden. I min formelsamling står der at elektrisk energi og effekt er givet ved: E=U*q, hvorfor er det ikke den man skal bruge?

mathon


Svar #9
09. februar 2019 af Stjerneskud2016

Opgave a)

mathon

Vedhæftet fil:opgave a, elbil.png

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. februar 2019 af ringstedLC

#9: Hvorfor skriver du ikke: 700/36 = 19.4 A?


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. februar 2019 af mathon

c)  Jeg fik byttet bogstaverne om


           \small \small s=\left ( 40\; \tfrac{km}{h} \right )\cdot \left ( 2\; h \right ) 


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. februar 2019 af mathon

b)
     \small E_{max}=\left ( 700\; \tfrac{J}{s} \right )\cdot \left ( 7200\; s \right )=5040000\; J=5.04\; MJ


Svar #13
09. februar 2019 af Stjerneskud2016

Jeg forstår ikke måden man ska omregne fra sek. til km på. Hvad betyder tallerne 50*10^3/1*60^2?

ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. februar 2019 af ringstedLC

Du må ikke forveksle "s =" som er en vejlængde med "? s" som er et antal sekunder, altså en enhed. Du har:

\begin{align*} v &= \frac{s}{t}\Leftrightarrow s=v\cdot t \end{align*}

Bilen kører med 50 km/t = 50000 m/602 s. Det ganges med ? s fra beregningen i linjen ovenover.

Når du ganger en fart med tid fås en afstand, her i meter, evt. km


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. februar 2019 af Eksperimentalfysikeren

Man skal ikke omregne fra sek til km. Det kan man ikke sek er enhed for tid, km er enhed for længde. Der er tale om omregning fra km/h til m/s.(timer agives ofte med "h", derkommer fra det engelseke "hour".)

Det er ikke nødvendigt at foretage denne omregning.

b) I #7 udregnes energien i J. Den kan også angives i Wh (Watt timer) eller kWh (kiloWatt timer):

E = P*t = 700W * 2h = 1400Wh = 1,4kWh.

c) Effekten ved 50km/h er i #7 angivet til 1050W. Den tid batteriet kan levere denne effekt fås af ligningen ovenfor: E = P*t. Denne gang kender vi E fra b) og P fra aflæsningen af kurven. t kan så isoeres i ligningen. Det giver et sted mellem 1 og 2 timer. Når t så ganges med hastigheden, fås vejlængden.


Svar #16
09. februar 2019 af Stjerneskud2016

Tak, Jeg forstår det nu. ringstedLC

Eksperimentalfysikeren


Skriv et svar til: Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.