Matematik

Finder længde på lodret katete i en retvinkel trekant

10. februar 2019 af dragon5dragon (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg har virkelig brug for hjælp! Kan nogen give mig en god beregning på hvordan jeg kan finde længden på den lodrette katete?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. februar 2019 af mathon

I en 30-60-trekant er den største katete \sqrt{3} gange den lille katete:

                   \small \left | BC \right |\cdot \sqrt{3}=6\; m

                   \small \small \left | BC \right |=\frac{6\; m}{\sqrt{3}}=\frac{6\sqrt{3}}{3}\; m=2\sqrt{3}\; m\approx 3.46\; m         


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. februar 2019 af Skaljeglavedinelektier

tangen(v)=\frac{modstående katete}{hosliggende katete}\Leftrightarrow tangens(30)=\frac{modstående katete}{6}\Leftrightarrow modstående katete=tangens(30)\cdot 6\approx 3,46


Skriv et svar til: Finder længde på lodret katete i en retvinkel trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.