Fysik

erstatningsresistans

11. februar 2019 af Sodiom - Niveau: C-niveau

Er det korrekt hvis jeg siger, at erstatningsresistancen på billedet er 3 ohm?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2019 af peter lind

ja


Svar #2
11. februar 2019 af Sodiom

Tak!

Kan det så også passe, at dette er lig 4 ohm?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2019 af peter lind

Nej find erstatningsmodstanden for de to er parallelle. Derefter forbinder du dem serielt med de to andre


Svar #4
11. februar 2019 af Sodiom

Det synes jeg også at jeg havde gjort. Har brugt formlen: 1/R=1/R1+1/R2. Men da modstandene i parallelforbindelsen begge er 1 ohm, vil det så ikke bare svare til 2ohm?
Som i seriel forbindelse bliver til 2ohm+1ohm+1ohm?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2019 af mathon

                                    \small \frac{1}{R_{par}}=\frac{1}{1\; \Omega }+\frac{1}{1\; \Omega }=2\; \Omega ^{-1}

                                    \small R_{par}=\left (2\; \Omega ^{-1} \right )^{-1}=2^{-1}\; \Omega =\tfrac{1}{2}\; \Omega


Svar #6
11. februar 2019 af Sodiom

Tak

Svar #7
11. februar 2019 af Sodiom

#5

                                    \small \frac{1}{R_{par}}=\frac{1}{1\; \Omega }+\frac{1}{1\; \Omega }=2\; \Omega ^{-1}

                                    \small R_{par}=\left (2\; \Omega ^{-1} \right )^{-1}=2^{-1}\; \Omega =\tfrac{1}{2}\; \Omega

Så resultatet, hvis man sammenlægger 1/2 ohm med serieforbindelsen bliver 1/2 ohm+1ohm+1ohm=2,5 ohm?


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. februar 2019 af peter lind

ja


Svar #9
11. februar 2019 af Sodiom

Tak, peter

Brugbart svar (1)

Svar #10
11. februar 2019 af ringstedLC

Ja.

Forestil dig 100 bittesmå elektroner, der skal fra den ene ende af systemet til den anden.

Forbindelserne mellem modstandene er som firsporede motorveje (0 Ω) så de stryger bare afsted ved siden af hinanden indtil "bang", - vejen indsnævres til en lille smal sti (1 Ω). Her må de pænt gå på en række efter hinanden. Stien munder så ud i endnu en motorvej, indtil der så er to små smalle stier (1 Ω || 1 Ω). Nu deler de sig i to lige store grupper og får derved alle med på den halve tid. Der skal jo kun 50 elektroner igennem hver sti. Da de samles igen, kommer der endnu en sti som de alle må henad.

I billedet er tiden parallellen til modstanden for strømmen i opgaven.


Svar #11
11. februar 2019 af Sodiom

Tusind tak for den billedlige forklaring :)

Skriv et svar til: erstatningsresistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.