Matematik

Vektorregning

14. februar 2019 af Bob1234567891 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Lad x,y (tilhøre) R^n og reducer følgende udtryk:

(1) (x + y) * (2x + y) 

(2) (x + y) *(x-y)

(3) x * (x+y) - y * (x+y)

(4) (7x-5y) * (6x + 5y) - x * (y-2x)

Jeg ved ikke, om det er mig der misforstår den her opgave, men er det "bare" at gange ind i parenteserne og derefter faktorisere for at reducere udtrykket? 

Kan en muligvis vise mig, hvordan man løser en af dem (fx. 4) så jeg kan se, hvorledes man gør?

Denne opgave hører under emnet vektorregning. Det er derfor, jeg er lidt forvirret over, hvad man helt præcis skal gøre. 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2019 af mathon

Formentlig Lad x,y ∈ R2

                                                  \small \begin{array}{lllll} \left (7x-5y \right )\cdot \left (6x+5y \right )-x\cdot \left ( y-2x \right )\\\\ \left ( 42x^2+35xy-30xy-25y^2 \right ) -\left ( xy-2x^2 \right )\\\\ 42x^2+35xy-30xy-25y^2 - xy+2x^2 \\\\ 44x^2-25y^2+4xy \end{array}


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.