Fysik

Elektroteknik

17. februar 2019 af Leopard666 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der har en ide til at regne denne opgeve?tak

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juli 2019 af ringstedLC

a)

\begin{align*} E_G-U_{(R_G+R_1)}-U_{R_2} &=0\Downarrow\text{ (Kirchoff's 2. lov)} \\ E_G-(R_G+R_1)\cdot I_G-R_2\cdot I_{R_2} &=0\Updownarrow \\ 8.5\, I_G+8\, I_{R_2} &=73 \\ E_B-U_{R_B}-U_{R_2} &= 0\Downarrow\text{ (Kirchoff's 2. lov)} \\ E_B-R_B\cdot I_B-R_2\cdot I_{R_2} &= 0\Updownarrow \\ 0.8\, I_B+8\, I_{R_2} &= 60 \\ I_G+I_B &= I_{R_2}\Downarrow\text{ (Kirchoff's 1. lov)} \\ \left\{\begin{matrix} 8.5\, I_G+8\, I_{R_2}=73 \\ 0.8\, I_B+8\, I_{R_2}=60 \\ I_G+I_B= I_{R_2} \end{matrix}\right. &\Rightarrow \left\{\begin{matrix} I_G=2\text{ A} \\ I_B=5\text{ A} \\ I_{R_2}=7\text{ A} \end{matrix}\right. \end{align*}

b)

\begin{align*} U_G &= E_G-I_G\, R_G \\ U_G &= 73-2\cdot 0.5\;\left ( V-A\cdot \Omega=V \right )= 72\text{ V} \\ U_B=U_{R_2} &= E_B-I_{R_2}\, R_2 \\ U_B &= 60-5\cdot 0.8\;\left ( V-A\cdot \Omega=V \right )= 56\text{ V} \end{align*}

c)

\begin{align*} P_{R_1}=U_{R_1}\cdot I_{R_1} &= {I_G}^2\cdot R_1 \\ P_{R_1} &= 2^2\cdot 8 \;\left ( I^2\cdot \Omega=W \right )= 32\text{ W} \\ P_{R_2}=U_{R_2}\cdot I_{R_2} &= {I_{R_2}}^2\cdot R_2 \\ P_{R_2} &= 7^2\cdot 8\;\left ( I^2\cdot \Omega=W \right )= 392\text{ W} \end{align*}

Vedhæftet fil:_Kirchhoff's love.png

Skriv et svar til: Elektroteknik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.