Matematik

Andengradsligning

17. februar 2019 af MariaJK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er dette korrekt 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Det er rigtigt til og med

d = 16 - 4*4*k

Herfra fortsætter du:

d = 16 - 16*k

Da en andengradsligning har netop én løsning når diskriminanten er nul, skal vi bestemme k så d bliver 0:

d = 0  <=>

16 - 16*k = 0  <=>

k = 1


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. februar 2019 af ringstedLC

Nej!

\begin{align*} d &= 16-4\cdot 4\cdot K=\;? \\ K&=1 \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2019 af janhaa

k = 1

fordi;

16 - 16k = 0

k=1


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. februar 2019 af mathon

                  \small y=4x^2-4x+k

                  \small d=(-4)^2-4\cdot 4\cdot k=16-16k=16(1-k)
én løsning
kræver:
                  \small d=16(1-k)=0

                          \small k=1
 


Svar #5
17. februar 2019 af MariaJK (Slettet)

Tusinde tak. Jeg er bare kommet til at skrive 8 i stedet for 16, hvilket gav et forkert resultat. :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2019 af ringstedLC

#5

Tusinde tak. Jeg er bare kommet til at skrive 8 i stedet for 16, hvilket gav et forkert resultat. :D

En opgave som denne skal du selv kunne kontrollere. Den er almindelig som "uden hjælpemidler" og det er ærgerligt ikke at få maks.-point, når man nu ellers laver det hele så fint.

Du kan lave kontrollen på flg. måder:

\begin{align*} d=0 &= b^2-4\cdot a\cdot K \\ 0 &= (-4)^2-4\cdot 4\cdot 2 \\ 0 &\neq 16-32=-16\Rightarrow K\neq2 \\ eller:\\ 4x^2-4x+K &= 0\Updownarrow \\ 4x^2 &= 4x-K\Updownarrow \\ 4x^2 &= 4x-2\Updownarrow \\ x^2 &= x-\tfrac{1}{2}\Rightarrow altid\;falsk!\end{align*}


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.