Matematik

Omregne til cm^3

17. februar 2019 af newbee - Niveau: C-niveau

Hej.
Hvis man har et stempel med tværsnitsarealet 100cm2 og stemplet trykkes 20 cm op.

Kan man så sige at volumen af dette er 2000 cm3 ved at sige:
100cm2 * 20 cm = 2000 cm3


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2019 af janhaa

#0

Hej.
Hvis man har et stempel med tværsnitsarealet 100cm2 og stemplet trykkes 20 cm op.

Kan man så sige at volumen af dette er 2000 cm3 ved at sige:
100cm2 * 20 cm = 2000 cm3

ja


Svar #2
17. februar 2019 af newbee

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2019 af ringstedLC

\begin{align*} Tv\ae rsnitsareal &: \pi\cdot r^2=\pi\cdot r\cdot r\;,\;(cm\cdot cm=cm^2) \\ Volumen &: \pi\cdot r\cdot r\cdot h\;,\;(cm\cdot cm\cdot cm=cm^3) \end{align*}

Når konstanter multipliceres, skal enhederne også multipliceres.


Skriv et svar til: Omregne til cm^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.