Matematik

Integral regning

18. februar 2019 af soso1111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa jeg har lidt problemer med flg. opgave: bestem følgende integrale (x-2)^4. 

Jeg ved jeg skal substituere, har fundet den indre funktion t=x-2, differetieret dette : 1. 

Hvad nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2019 af OliverHviid

Sæt t=x-2 og hermed dt/dx=1 ⇔ dx=dt. Sættes disse substitutioner ind fås

∫t4 dt som let kan integreres. Herefter substitueres der tilbage.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2019 af mathon

          \small t=x-2\quad\textup{og dermed}\quad \mathrm{d}t=\mathrm{d}x

          \small \int (x-2)^4\, \mathrm{d}x=\int t^4 \mathrm{d}t=\tfrac{1}{5}t^5+k=\tfrac{1}{5}(x-2)^5+k


Skriv et svar til: Integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.