Matematik

Polynomium kompleksetal???

19. februar 2019 af rosinenipølseenden (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg får stillet opgaven, at jeg skal beregne rødder til polynomiet : p(z) = z^12 - (28^12)
Ved hjælp af sætning 2.9, som jeg har vedhæftet et billede af. Jeg har selv prøvet at gå i gang med den. Jeg har prøvet mig frem til at få fremskrevet mig til polær form, men ender med at skulle dividere med 0, når jeg skal finde argumentet, hvilket for mig ikke giver mening. Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2019 af janhaa

z_k^{12}=28^{12}e^{24\pi\cdot i + 2\pi\cdot i\cdot k},\,\,k \in \mathbb{Z}

z_0, z_1, z_2,...,z_{11}

er løsninger


Skriv et svar til: Polynomium kompleksetal???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.