Matematik

Hvordan skal dette løses til sidst?

20. februar 2019 af anonymsommerfugl (Slettet) - Niveau: B-niveau

To funktioner f og g er bestemt ved

f(x) =  x^3     og    g(x) = 3 x - 1


A) Bestem  f(g(1))
Vi skal bestemme  f(g(1))
 
Når vi ved hvad g (x) er kan vi bare putte 1 ind istedet for x

(g(1);
kan så derfor også skrives som  f(1) = 3 - 1

 f(1) = 2.
 

Nu ved vi det første, men jeg er så itvilv om hvordan jeg regner det sidste ud? Skal jeg putte 2 ind i ligningen eller hvordan?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2019 af StoreNord

f(g(x)) = (3x-1)³
f(g(1)) =  ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2019 af peter lind

Du blander funktionerne sammen. Det gælder g(1)=2. Find nu f(g(1))


Svar #3
20. februar 2019 af anonymsommerfugl (Slettet)

Jeg har skrevet forkert sorry. 

g(1) = 2, det er rigtigt.

Hvordan finder jeg nu f(g(1))?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2019 af StoreNord

f(g(x)) = (3x-1)³
f(g(1)) =  ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2019 af peter lind

f(g(1)) = f(2) = ?


Skriv et svar til: Hvordan skal dette løses til sidst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.