Matematik

Differentialligning...hjælp!!!

21. februar 2019 af krid18l (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen

HJÆLP! Jeg er meget presset i tid og vil være yderst taknemmelig hvis der er nogen der vil hjælpe mid med den nedenstående opgave. Jeg har prøvet og prøvet, men kommer til intet resultat. I må meget gerne skære det ud i pap for mig. 

I en model for sammenhængen mellem længde og alder for atlantiske havkatte antages, at en havkats længde L (målt i cm) som funktion af dens alder t (målt i år) er en løsning til differentialligningen dL/dt=0,619*e^(-0,22*t)*L.
I modellen antages, at en 10 år gammel atlantisk havkat er 72 cm lang. 
a) Bestem en forskrift  for L(t).

b) Bestem ved hjælp af modellen længden af en 16 år gammel atlantisk havkat, og bestem, hvor gammel en atlantisk havkat er, når den er 40 cm lang. 

Knus mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2019 af peter lind

Den differetialligning kan ikke passe, for det vil betyde at længden aftager med alderen. Det er formodentig en logistisk ligning der er den rigtige. Slå op i din bog eller formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2019 af mathon

              \small L(t)=98.34\cdot \exp\left (-2.8136\cdot e^{-0.22\cdot t} \right )


Svar #3
21. februar 2019 af krid18l (Slettet)

Det forstår jeg desværre ikke


Skriv et svar til: Differentialligning...hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.