Fysik

Elementarpartikelfysik

22. februar 2019 af Sodiom - Niveau: C-niveau

En protin består af 3 kvarker uud. Mens en neutron består af tre kvarker ddu. Hvad er den elektriske ladning af d-kvarken?

Hvordan kan man udregne dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2019 af peter lind

Mener du ikke proton ?

Kald den elektriske lading af d kvarken for x og den elektriske ladning af u for y.så har du

x+2y=1

2x+y = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2019 af janhaa

u = +2/3

d = -1/3


Svar #3
22. februar 2019 af Sodiom

#2

u = +2/3

d = -1/3

Så i min opgave er den elektriske ladning af d-kvarken bare -1/3?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2019 af janhaa

Jepp

Skriv et svar til: Elementarpartikelfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.