Matematik

Forskellige kombinationer

22. februar 2019 af Ksejdjdjdk (Slettet) - Niveau: C-niveau

I lørdagslotto udtrække 7 vindertal fra 36 tal. Hvor mange kombinationer af 7 vindertal er der?

Foran dig har du 15 forskellige felter. Du skal sætte kryds i 6 af dem. Hvor mange måder kan det gøres på?

Du skal udvælge 3 fag blandt 10 mulige fag. Hvor mange måder kan det gøres på?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2019 af peter lind

I  alle tilfælde skal du bruge Kn.p hvor Kn,p er antallet af mulige måder at tage p ud af en mængde på n elementer. Den finder du ved at slå op i dit CAS værktøj, regneark eller lignende


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2019 af mathon

                                  \small \binom{36}{7}=

.

                                  \small \binom{15}{6}=

.

                                  \small \binom{10}{3}=

                    


Skriv et svar til: Forskellige kombinationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.