Kemi

pH-værdi mm.

23. februar 2019 af Sodiom - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har fået opgaven:

Beregn pH i følgende stærke syre:

0,015 M HCl

Lyder det rigtigt, hvis jeg får pH til 12,82?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2019 af mathon

Det kan ikke være ret meget mere forkert!


Svar #2
23. februar 2019 af Sodiom

Jeg kan godt se, at det var helt hen i vejret. Hvad med 1,82?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2019 af mathon

pH for en c molær monoprot stærk syre
er:
              \small \small pH=-\log(c)=-\log(0.015)=1.82


Svar #4
23. februar 2019 af Sodiom

#3

pH for en c molær monoprot stærk syre
er:
              \small pH=-\log(c)

Så pH= -log(0,015M) = 1,82?


Skriv et svar til: pH-værdi mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.