Fysik

Opbremsning og bremselængde

25. februar 2019 af Jens1901 - Niveau: B-niveau

Hvordan kan jeg beregne følgende opgave?: 

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. februar 2019 af PeterValberg

Omregn begyndelseshastigheden v0 = 110 km/h til m/s
Sæt sluthastighden v = 0

bestem accelerationstiden t (bremsetiden) vha. formlen:

a = \frac{v-v_0}{t}\quad\Leftrightarrow\quad t=\frac{v-v_0}{a}

Bestem strækningen vha:

s=\tfrac12\cdot a\cdot t^2+v_0\cdot t

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
25. februar 2019 af Jens1901

Stor hjælp. Tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2019 af mathon

..hvoraf
                    \small 2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_o}^2

                    \small \Delta s=\frac{-{v_o}^2}{2\cdot a}


Skriv et svar til: Opbremsning og bremselængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.