Matematik

Isoler

25. februar 2019 af Jakob2019 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvordan isolere jeg og n i formlen?

Vedhæftet fil: Ligning.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2019 af OliverHviid

Hvor er dine egne forsøg henne?


Svar #2
25. februar 2019 af Jakob2019 (Slettet)

Hvis jeg selv havde isoleret y og n i formlen, var der ingen grund til at spørge hvordan. I så fald at jeg havde forsøgt at isolere y og n, og fremlagt mine forsøg herpå, ville spørgsmålet ikke være hvordan. I tilfælde af at jeg havde fremlagt mine forsøg herpå, ville spørgsmålet i stedet være: er dette korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2019 af oppenede


Divider med brøken på begge sider: 
A_0/\frac{1-(1+r)^{-n}}{r}=y\frac{1-(1+r)^{-n}}{r}/\frac{1-(1+r)^{-n}}{r}
Da brøken går ud med sig selv på højresiden er y dermed isoleret:  
A_0/\frac{1-(1+r)^{-n}}{r}=y


Skriv et svar til: Isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.