Matematik

trigonometri og optimering

25. februar 2019 af hjælpønskestak (Slettet) - Niveau: A-niveau

*se bilag

jeg har en ide til hvad jeg skal gøre, men jeg får nogel ret opsigtsvækkende resultater

pt: vinkel A (opg 15a)) er 44.42 (afrundet), arealformlen T=½*h*g hvor g=x og så er det jeg går i stå

Vedhæftet fil: mat 10 opg 15b).JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2019 af mathon

                 \small \small \cos(A)=\frac{6^2+7^2-5^2}{2\cdot 6\cdot 7}\qquad \sin(A)=\sqrt{1-\cos^2(A)}

                 \small T_{ADE}=\frac{1}{2}\cdot x\cdot \left ( 6-y \right )\cdot \sin(A)


Svar #4
26. februar 2019 af hjælpønskestak (Slettet)

#2

#0. Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1520902.

mange tak

#3

                 \small \small \cos(A)=\frac{6^2+7^2-5^2}{2\cdot 6\cdot 7}\qquad \sin(A)=\sqrt{1-\cos^2(A)}

                 \small T_{ADE}=\frac{1}{2}\cdot x\cdot \left ( 6-y \right )\cdot \sin(A)

kan du ikke formulere lidt tekst til?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2019 af mathon

          \small \small \begin{array}{lll} \textup{cosrelationen giver:}&\small \small \cos(A)=\frac{6^2+7^2-5^2}{2\cdot 6\cdot 7}=\tfrac{5}{7}\qquad \sin(A)=\sqrt{1-(\tfrac{5}{7})^2}=\sqrt{\tfrac{24}{49}}\\\\ \textup{trekantareal:}&T_{ADE}=\tfrac{1}{2}\cdot x\cdot \left ( 6-\frac{-7x^2+60x-252}{10x-84} \right )\cdot \sqrt{\frac{24}{49}}\\\\ &T_{ADE}=\tfrac{1}{2}\cdot x\cdot \left (\frac{7x^2-252}{10x-84} \right )\cdot \sqrt{\frac{24}{49}}\qquad0<x<6 \end{array}     


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2019 af mathon

eller
                                              \small \small \small \begin{array}{lll} &T_{ADE}=\frac{\sqrt{6}}{7}\cdot \left (\frac{7x^3-252x}{10x-84} \right )\qquad0<x<6 \end{array}     


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2019 af mathon

ekstrema kræver:
                                              \small T{\, }'(x)=0


Skriv et svar til: trigonometri og optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.