Matematik

Statestik

26. februar 2019 af xanax (Slettet) - Niveau: A-niveau

I denne opgave ved jeg ikke helt hvordan man skal starte, da der ikke er nogle tal eller værdier.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2019 af MatHFlærer

a)

Antallet af personerne er 207. Du skal bruge formlen:

\text{forventet}=\frac{\text{vandret sum} \cdot \text{lodret sum}}{\text{sum total}}

Eksempelvis er 

\text{forventet}_{\text{Infektion,Placebo}}=\frac{\text{178} \cdot \text{103}}{\text{207}}\approx 88.570

fortsæt

b) Bruger du Maple, så skriv

with(Gym):
f(t):=1-chicdf(2,t):
solve(f(t)=0.05)

Og så kan du konkludere ud fra det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2019 af MatHFlærer

Men hvis du kender til RStudio, så kan du også skrive:

\texttt{qchisq(0.05,2,lower.tail = FALSE)}


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. februar 2019 af AMelev

Teststørrelse Q = 2.925
Antal frihedsgrader f = (Antal søjler - 1)·(Antal rækker - 1)

Du kan enten bestemme
Testsandsynligheden p = P(X ≥ Q). Hvis p > 5%, accepteres hypotesen
eller
Den kritiske værdi k, hvor P(X ≥ k) = 5%. Hvis Q < k, accepteres hypotesen.

Hvordan du bestemmer P(X ≥ Q) og løser ligningen P(X ≥ k) = 5% mht. k afhænger af dit CAS-værktøj.

I Excel kan du benytte  =1-CHI2.FORDELING(2,925;2;1) til at bestemme P(X ≥ 2.925) og 
=CHI2.INV.RT(5%;2) til at bestemme den kritiske værdi k.


Skriv et svar til: Statestik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.