Matematik

Aflæs løsningen til ligningen

27. februar 2019 af KneeKreeKey - Niveau: C-niveau

TJek vedhæftet fil, jeg er gået helt i stå. På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. februar 2019 af oppenede

Hvis du indsætter x=6 i ligningens venstreside 10·0.86x så giver det 4 jf. den grønne graf.
Hvis du indsætter x=6 i ligningens højreside 2·1.12x så giver det 4 jf. den blå graf.

Dvs. 2·1.12x = 10·0.86x = 4 hvis x=6.

På baggrund af grafen kan du dog kun aflæse løsninger hvor x ligger i intervallet ]-1 , 17.5[.
Teoretisk set kunne der være flere.


Svar #2
27. februar 2019 af KneeKreeKey

x


Svar #3
27. februar 2019 af KneeKreeKey

x


Svar #4
27. februar 2019 af KneeKreeKey

X=6. Det virker sjusket formuleret af dem der har lavet opgaven når de beder en om at aflæse og dernæst afrunde. Jeg aflæser jo ikke tal i en graf med dårlig opløsning med decimaltal. Jeg ville afrunde hvis jeg lavede en beregning hvilket heller ikke er tilladt. Ganske forvirrende og kringlet formuleret


Svar #5
27. februar 2019 af KneeKreeKey

Men mange tak for dit svar oppenende :)


Skriv et svar til: Aflæs løsningen til ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.