Matematik

vektorer-aflevering

28. februar 2019 af Silden0136 - Niveau: B-niveau

Hej Jeg sidder med en aflevering om vektorer der hedder ''Vægdrejekran'', og der er lige nogle opgaver som jeg ikke lige forstår. Der er 3 opgaver, men den første opgave er lavet. Det er ved opgave 2 op at tegne kurven om hvad der sker med de to kraftvektor S1 og S2, når vinklen v varierer? Jeg har prøvet at indtaste det i mathcad, men uden held. Håber I kan hjælpe. 

Udtrykkere skulle være:

For S1:

S1(V1)=F/sin(V1)

For S2:

S1*cos(V) skulle give S2.

Vedhæftet fil: Vægdrejekran opgaven.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2019 af mathon

                \small \mathbf{S_1}=-\mathbf{F}\cdot \sin(v)

                \small \mathbf{S_2}=-\mathbf{S_1}\cdot \cos(v)=-\mathbf{F}\cdot \sin(v)\cdot \cos(v)
hvoraf:
                \small \mathrm{S_1}=\textrm{F}\cdot \sin(v)

                \small \mathrm{S_2}=\mathrm{F}\cdot \sin(v)\cdot \cos(v)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2019 af AMelev

#1 Er S1 ikke -F/sin(v)? 


Svar #3
03. marts 2019 af Silden0136

Men hvordan kommer grafen til at se ud for den? Jeg kan stadig ikke få den tegnet.


Skriv et svar til: vektorer-aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.