Matematik

indekstal

28. februar 2019 af hng90210 - Niveau: B-niveau

hej

er lidt i tvivl om hvordan jeg skal udregne denne opgave, da jeg jo ikke har selve talværdierne, som jeg skal bruge i min formel, for at regne opgaven. Nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2019 af AMelev


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2019 af AMelev

a) Procentvis stigning fra Start (1988-værdi) til Slut (1991-værdi) er \frac{Slut-Start}{Start} 

b) 687084 ~ Indeks 85 ⇒ 1 ~ Indeks ? ⇒ 990010 ~ Indeks ?

c) Indekstal = \frac{Vaerdi\: i\: aktuelt\: aar}{Vaerdi\: i\: basisaar}\cdot 100


Svar #3
28. februar 2019 af hng90210

#2

a) Procentvis stigning fra Start (1988-værdi) til Slut (1991-værdi) er \frac{Slut-Start}{Start} 

b) 687084 ~ Indeks 85 ⇒ 1 ~ Indeks ? ⇒ 990010 ~ Indeks ?

c) Indekstal = \frac{Vaerdi\: i\: aktuelt\: aar}{Vaerdi\: i\: basisaar}\cdot 100

men hvordan får jeg værdierne? der er jo kun indekstal og årstal i tabellen


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2019 af ringstedLC

#3: Nærlæs oplysningerne!


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2019 af AMelev

Jamen indekstallene er jo også værdier. Det er ligegyldigt, om det er de absolutte tal eller procenttallene - det er deres indbyrdes forhold, der er afgørende, og det er jo det samme.


Skriv et svar til: indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.