Matematik

please hjælp

01. marts 2019 af halløjjjjj (Slettet) - Niveau: B-niveau

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2019 af Moderatoren

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.


Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #2
01. marts 2019 af halløjjjjj (Slettet)

ved intet


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2019 af PeterValberg

Indsætter lige dit billede, det gør det lidt nemmere

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2019 af Pirgos (Slettet)

opgave a )

kan f(x) = -.5 x2 + 4x være løsningen ?

og opgave b) k = 8


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2019 af AMelev

a) 
Du får oplyst, at rødderne er 0 og k, dvs. at f(0) = 0 og f(k) = 0
Tangenten i (0,0) har hældningen k, så f '(0) = k.
Indsæt i hhv. f og f ', så får du tre ligninger med de tre ubekendte a, b og c. Det ligningssystem løser du og får så værdierne for a, b oc (udtrykt ved k) og indsætter dem i f(x).

b)
Toppunktets 2.koordinat er k. Da toppunktet ligger midt mellem de to rødder er T(½k,k),
dvs. f(½k) = k. Løs den ligning mht. k.


Skriv et svar til: please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.